Ce este un tracker ?

Publicat de Mihai 17 iul. 2009

Din ce in ce mai multa lume foloseste aceasta metoda pentru a downloada de pe net. Intrebarea voastra este "de ce?". Voi incerca sa va explic aici amanuntit care sunt avantajele fata de dc++, dar am sa va si explic exact care este treaba cu aceste torrente. Aceste torrente se gasesc pe site-uri specializate care se numesc trackere. Exista doua tipuri de trackere: trackere private si trackere publice.

1 - Pe trackerele publice poate intra oricine si se poate downloada si fara cont. Problema mare la aceste tipuri de trackere este viteza de download care este foarte mica.
2 - Pe trackerele private se poata intra doar pe baza unui cont de ultilizator, iar la majoritatea, aceste conturi se fac doar pe baza de invitatie. De ce? Deoarece aceste trackere private sunt niste comunitati foarte bine inchegate si sunt create pe niste reguli foarte stricte.

Ok, acum ca ati inteles ce sunt trackerele sa trecem la fisierele propriu-zise numite, torrente. Pentru a downloada astfel de torrente este nevoie de un program special de download (ex: utorrent, bitcomet, azureus etc) care le gasiti foarte usor doar cautandu-le pe google. De pe trackerul dorit se downloadeaza acest fisier .torrent si se deschide cu unul din programele de download. O sa vedeti ca majoritatea torrentelor sunt arhivate. Ele se uploadeaza asa deoarece atunci cand o persoana downloadeaza filmul/programul/aplicatia respectiva sa prinda viteze mai mari. Pe trackere, indiferent daca sunt publice sau private o sa vedeti ca fiecare torrent are un numar de seeders si un numar de leechers.

Seederii sunt persoanele care deja au downloadat respectivul fisier si care permit altora sa il ia la randul lor, iar leechers sunt persoanele care sunt in curs de download. Cu cat numarul de seederi este mai mare cu atat vitezele sunt mai bune. E ca si un strong dc++, seederii sunt persoanele care au respectivul torrent, deci veti avea de la cine sa luati si sa nu va treziti ca torrentul este mort (fara seederi) si implicit sa nu-l puteti downloada. Avantajul trackerelor private fata de trackerele publice si fata de dc++ ar fi ca atunci cand downloadati ceva nu o sa ramaneti nici o data cu acel fisier neterminat.

In posturile care vor urma voi intra mai mult in detalii, acum am vrut sa va fac o scurta prezentare/introducere, deci tineti aproape :)

In colaborare cu: CZTeam Torrents

0 comentarii

Trimiteți un comentariu