Sfaturi in cariera

Publicat de Mihai

10 Motive pentru care nu luati interviurile
Indiferent de experienta si abilitatile dvs., nu veti obtine o slujba fara sa fixati un interviu cu un potential angajator. Candidatii considera aceasta parte drept cea mai grea si socanta.
Pâna la urma, de câte ori ati crezut ca aveti calificarile ideale pentru o functie deschisa, si de fapt nu ati mai primit nici o veste despre CV-ul si scrisoarea de intentie depusa la managerul angajator?
Daca doriti finalitate, aveti grija sa nu cadeti în urmatoarele capcane:
1. Concentrarea pe companiile gen Google.Companiile foarte cunoscute si cu înalta recunoastere pot fi locuri de munca interesante. Dar la fel pot fi si companiile despre care nu ati auzit niciodata. Nu uitati ca marile companii primesc mii de CV-uri la fiecare deschidere. Luati în considerare si companiile mici si medii. Ele sunt majoritare în S.U.A. si uneori nu pot gasi candidati calificati. Daca visati la Google, nu renuntati, dar tineti ochii deschisi la alte oportunitati.
2. Nu respectati instructiunileFiecare companie are propria procedura de a cere candidatilor sa depuna cereri de angajare. Unii cer sa completati un formular pe web în timp ce altii prefera apelurile telefonice sau faxurile traditionale. Aveti grija sa întelegeti ce cauta viitorul angajator, citind atent lista slujbelor. Apoi, urmati instructiunile spre scrisoare. În caz contrar, cererea dvs. poate sa nu ajunga niciodata la managerul angajator.
3. Trebuie sa revizuiti CV-ulDaca trimiteti acelasi CV si aceeasi scrisoare de intentie la toate companiile nu veti capta atentia angajatorilor. Managerii doresc sa stie de ce sunteti potriviti pentru necesitatile lor profesionale specifice. Deci , gasiti timp pentru a adapta materialele, explicând de ce va intereseaza o anume pozitie si cum puteti contribui la companie.
4. Scrisoarea de intentie nu este incitantaGânditi-va ca scrisoarea de intentie este ca un aperitiv care îl convinge pe manager ca felul principal, CV-ul dvs., merita încercat. Cele mai bune scrisori de intentie extrag elemente din CV si le extind, aratând pe larg cum pot talentul si experienta dvs. sa îl ajute pe patron.
5. Folositi cuvinte cheieCompaniile care primesc un mare volum de CV-uri folosesc adesea software de scanat pentru cautarea unor cuvinte cheie ca sa decida ce candidati vor fi chemati la interviu. Cuvintele cheie vin cel mai adesea din descrierea slujbei. Termeni precum “Microsoft Office”, “conturi eliberate si primite”, “Administrator de retea autorizat Cisco” sunt câteva exemple. Încercati pe cât posibil sa folositi cuvinte cheie în CV si scrisoare.
6. Materialele folosite nu sunt perfecteDepunerea unei cereri care contine greseli gramaticale este cea mai rapida cale de a va distruge sansele pentru un interviu. De fapt, 84% din directorii care au fost întrebati într-un sondaj recent facut de compania noastra, au spus ca una sau doua greseli elimina un candidat. Motivele: Aceste greseli arata lipsa de profesionalism si de atentie la detalii. Cititi bine CV-ul înainte de a-l trimite si rugati un prieten sau o ruda sa faca la fel.
7. Nu stiti cui sa trimiteti CV-ulDesi puteti începe scrisoarea de intentie cu formula generala “Catre cei interesati,” managerii acorda atentie deosebita scrisorilor care le sunt direct adresate. Daca anuntul de angajare nu include numele managerului, sunati la companie si vorbiti cu receptionerul sau cu un membru de la personal. De cele mai multe ori puteti obtine informatia mai usor daca sunteti sinceri asupra motivului.
8. Nu aveti “relatii” cu companiaCea mai buna cale de a obtine atentia optima pentru CV-ul si scrisoarea dvs. este de a folosi numele unui contact care sa faca legatura dintre dvs. si manager. Deci, mentineti legatura cu colegii de breasla, nu se stie niciodata cine va avea contact cu compania la care doriti sa lucrati.
9. Nu tineti legaturaO cale de a îmbunatati sansele ca CV-ul dvs. sa fie luat în considerare este de a tine legatura cu managerul angajator. Un studiu al companiei noastre arata ca 86 % din directori au spus ca un candidat trebuie sa contacteze managerul angajator în timp de doua saptamâni de la depunerea CV-ului si a scrisorii. Un telefon scurt sau un email sunt suficiente pentru a actualiza interesul si calificarile dvs. pentru functia respectiva.
10. Nu sunteti atât de calificat cum credetiConcluzia ar putea fi ca nu sunteti asa perfect pentru slujba cum credeti. Înainte de a trimite CV-ul, cititi atent descrierea slujbei si comparati calificarile dvs. cu ceea ce se cere pentru respectiva functie. Daca o slujba necesita cinci ani de experienta în managementul cu amanuntul, iar dvs. aveti doar doi ani, înseamna ca nu sunteti la fel de calificat ca alti candidati.
Desi unele deficiente de aptitudini pot fi suplinite prin alte atribute, managerii angajatori au în minte criterii specifice, în urma carora decid pe cine cheama la interviu.Evitând greselile frecvente, va puteti mari sansele de a obtine un interviu de angajare. Ceva minor, cum ar fi un stereotip, de exemplu, -face toata diferenta.
Sursa: Bizoo.ro