Hotie legala

Publicat de Mihai 27 iul. 2010


Pe data de 9 iulie 2010 mi-a fost ridicata masina parcata pe trotuar in zona Piata Romana, Bucuresti. Dupa spusele lor nu lasasem 1 metru pentru circulatia pietonilor, practic nu mi-a prezentat nimeni o dovada care sa sustina afirmatia.
Daca ati avut ghinionul meu uite ce trebuie sa faceti. In cazul in care nu exista un semn prin care se precizeaza ca masinile parcate neregulamentar acolo se ridica, solutia recuperarii banilor este actionarea in instanta a Politiei Romane pentru anularea procesului verbal intocmit. Se fac 2 procese pentru care un avocat va ia cam 1000 ron, bani pe care urmeaza sa ii recuperati de la politie prin despagubirea cheltuielilor de judecata, in cazul sentintei favorabile. Contestatia trebuie facuta in termen de 15 zile calendaristice de la data primirii procesului verbal. Pentru a avea sanse de izbanda este necesar sa aveti poze de la locul unde era amplasata masina, poze clare cu indicatoarele din zona si apoi se face o schita cu pozitia masinii.
Firma care se ocupa cu ridicarea autoturismelor in sectorul 1 este CFR Transauto al carei actionar este Florian Walter de la Dinamo. Mai multe detalii despre personaj gasiti pe link-ul de mai jos in articolul ziarului Romania Libera.
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/cine-e-cumatrul-walter-omul-care-face-bani-ridicand-masinile-din-sectorul-1-154397.html
Pe langa amenda, care in cazul meu a fost intre 250 de lei si 500 lei dar am scapat cu avertisment, se adauga 870 lei sa va luati masina acasa. Daca nu o ridicati in termen de 24 de ore se adauga in jur de 370 lei pe zi pentru depozitare. Daca ati fost plecat din localitate o luna faceti un calcul daca mai luati masina acasa sau o lasati acolo. Mai mult, autovehiculele nerevendicate de proprietari in termen de 30 de zile de la ridicare vor fi declarate abandonate si, ulterior valorificate, fara ca proprietarul sa fi luat insa la cunostinta cele intamplate.
Cine vrea, poate sa semneze si petitia: ‘’Proces civil impotriva institutiilor statului (Politie, Primarie, societate de salubrizare) privind ridicarea autoturismelor parcate in locuri nepermise’’. http://www.petitieonline.ro/petitie-p48993060.html

0 comentarii

Trimiteți un comentariu